Hitta hotell på sportresan till Malmö

Malmö är Sveriges tredje största stad och bjuder på flera intressanta sportevent under ett år. En av stadens stora stoltheter är förstås fotbollsklubben Malmö FF med hela 21 SM-guld i bagaget. Om du ska åka ner och se på fotboll eller någon annan sport är det viktigt att bo bra för att upplevelsen ska bli så fantastisk som möjligt.

En fördel med Malmö är att det är en liten stad med gångavstånd till nästan allt. Du behöver alltså inte bo precis intill arenan om du inte vill. Det går lika bra att bo i centrum och gå eller åka kollektivt när det är dags för match. Då får du möjlighet att upptäcka mycket annat av staden samtidigt.

Bo nära eventet eller i stan?

Både Eleda stadion där Malmö FF håller till och Malmö Arena ligger en bit utanför centrum. Att gå från centrum till Eleda station tar cirka 40 minuter. Om du främst är i stan för att se på sport vill du kanske bo i närheten av arenan. Då är det en god idé att hitta hotell i Malmö som ligger i området Lorenzberg eller Hyllie. I dessa områden finns även en del snabbmatskedjor och restauranger så du behöver inte åka in till centrum för att äta mat. Vill du hellre kombinera stadslivet med sport så är det smartare att välja ett hotell i de centrala delarna.

Andra sevärdheter utöver matchen

Sunset view of skyline of Malmo dominated by the world maritime university, SwedenOavsett vilken typ av sportevent du ska på kommer du förmodligen ha lite tid över till andra sevärdheter. Om det är första gången du är i Malmö för du självfallet inte missa huset Turning Torso vilket utan tvekan är stadens kändaste byggnad. Tornet är hela 190 meter högt och känt för sin speciella vridna design. På sommaren kan du även bege dig ner till Ribersborgs strand för ett skönt bad. Det kallas även för “Ribban” i folkmun. Det är inte alla storstäder som kan stoltsera med en strand 15 minuter från centrum men Malmö är en av dem. Ett extra plus för att den är långgrund och barnvänlig för dig som reser med familjen.