Träna på semestern

Upptäcka något nytt, vila eller bara komma bort ett tag. Anledningarna är flera till varför många väljer att resa bort på semestern. Oavsett orsaken till en ledighet utomlands fortsätter trenden med en aktiv semester för både kropp och själ då allt fler väljer att komma igång med eller kanske till och med öka på träningen under semestern.

“Tanken är att det ska finnas flera alternativ för olika åldrar och alla nivåer.”

Sporthotell är populärare än någonsin och allt fler semesterorter försöker locka turister genom att erbjuda olika träningsalternativ på hotellet så att det finns något för alla. Tiden då semester utomlands innebar att ligga raklång i solen en vecka, kanske äta och dricka för mycket är förbi. I dag efterfrågas istället en aktiv semester även för kroppen. Gymkort och olika sorters träning både i grupp och individuellt erbjuds på hotellen. Utöver träning på hotellet ges ofta även förslag på olika former av träning i närområdet som till exempel surfing, yoga eller vandring som blir allt mer populärt. Tanken är att det ska finnas flera alternativ för olika åldrar och alla nivåer. Ytterligare en idé är att det ska gå att variera sig. Morgonens cykelpass i bergen innan dagen blir för het kan fortsätta med en dyksafari under de varmaste timmarna för att sedan avslutas med ett lugnt yogapass i skuggan på stranden för den som så önskar. En del sporthotell erbjuder även träning med kända profiler men även hälsorelaterade pass som till exempel workshops i vegetarisk matlagning för att inspirera. Allt i träningens och hälsans tecken.

Träna med nya människor på nya platser

Att jogga i bergen eller dansa zumba på stranden kan ge ökad träningsglädje och inspiration och kanske en nystart. Men en vecka med chans till träning erbjuder även möjligheter att upptäcka nya aktiviteter och kan vara inledningen till en ny träningsform. Dessutom erbjuder en semestervecka med träning möten med andra som också är där för att träna tillsammans. En aktiv semester är alltså inte längre enbart för den som vill upptäcka en ny plats och ny kultur utan också för den som önskar komma hem från semesterresan förhoppningsvis stärkt och inspirerad till en hälsosam kropp och själ.