Träningsresor är supertrendigt

Förr ville de flesta slappa på semestern. Men så ser det inte riktigt ut idag. Allt fler vill träna på semestern. Därför har resebolagen och hotellen satt ihop speciella träningsresor som man kan boka, något som populariteten för har skjutit i höjden. 

Vi har tidigare skrivit om att många tycker det är viktigt att ha rätt träningsutrustning på resan och hotellet, vilket är ännu ett tecken på hur viktigt det har blivit för många att röra på sig och träna på semestern.

Allt från Mallorca till Thailand

Men vad är det för resor som annonseras ut och vad är populärt? Allt från löpträningsresor på vackra Mallorca som i vanliga fall kanske är mest känt för sitt väletablerade partyliv, och yogaresor till Thailand är superpopulärt. Men även cykling i Bayern, vandring på Madeira eller kom i form-camp p i Kroatien. Utbudet är idag stort och intresset för paketresor som erbjuder både bekvämligheter, kulturella upplevelser och träning är verkligen en succé.

Vi ser ett ökat intresse för både rena träningsresor och för resor med möjlighet att träna. Samtidigt har det också blivit mer fokus på hälsa under resan. Med yoga, att äta nyttig mat eller vara ute i naturen till exempel, säger PR- och kommunikationsansvarig på Ticket enligt denna artikel i Aftonbladet.

Vad lockar mest?

Enligt Aftonbladet som hänvisar till en undersökningen gjord av Sifo är det löpning och jogging som är mest populärt, och strax efter det kommer gym och styrketräning. Sedan vill de flesta vandra. Men yoga, golf, och cykling lockar också många.